Dansk elektronisk tidsskrift George Sand

Billede af George Sand

GEORGE-SAND.DK ER LAVET I NOTESBLOK. Tak til html.dk og webdesign101.dk: to fremragende danske hjemmesider om at lave dem. Standarder for websteder hos w3c.org.

v/ Karsten Christensen
Kelsted 402
DK-3670 Veksø Sj.

Nyhedsbrev

forside → nyheder

December 2010

Jeg håber, at alle har haft et godt 2010. Siden er fortsat godt besøgt, og der har da også været en del nyheder i løbet af året.

Jubilæum

George-Sand.dk er fyldt 10 år i november 2010. Hurra for siden og en stor tak til alle, der har besøgt den siden november 2000. Forhåbentligt har den været brugbar og oplysende om George Sand.

Forlaget er flyttet hjem

I 2005 blev detgs-forlag dannet med det formål at udgive George Sands værker på dansk i nye bogudgaver. Forlaget har haft sin egen hjemmeside, men fra september 2010 er den lagt under denne side, og bøgerne skal nu bestilles direkte her via kontaktformularen.

Honoré Champion

Under 'bøger' findes henvisninger til Béatrice Didier og Éditions Honoré Champions nyudgivelse af Sands samlede værker. Foreløbig - det vil sige i efteråret 2010 - er de tidligste værker og skitser udgivet samlet under titlen: George Sand avant Indiana. Også Indiana og Valentine, Le Diable à Paris og Le Diable aux Champs, Simon og Lettres dun voyageur er på gaden. På vej er Les Sept cordes de la lyre, Gabriel, André, Leone Leone, Horace og Un hiver à Majorque.

Under den lille opsats findes links til forlagets bøger og en præsentation i pdf. Bemærk, at man fra Danmark skal bestille bøgerne hos Slatkine i Geneve; følg eventuelt de anviste link under bøger og forhør nærmere.

Les Amis de George Sand

Den franske George Sand forening skal atter anbefales. Som det er nævnt i tidligere nyhedsbreve, udgiver foreningen et smukt og meget interessant årsskrift, som man som medlem automatisk modtager. Som noget forholdsvis nyt er der på hjemmesiden oprettet et forum for medlemmer alene, og her findes mængder af frit materiale, fx tidligere årsskrifter. Foreningen står for mange aktiviteter med foredrag og udflugter, og selv om det selvfølgelig er svært at følge fra Danmark, så er man mere end godt informeret gennem de nyhedsbreve, der jævnligt kommer med post og mail. Meld dig ind her:

Les Amis de George Sand → L'ASSOCIATION → ADHÉSION.

Romanoversigt - nyheder

Som det ses i 'aktuelt' er der i 2010 lagt endnu et par kommentarer i romanlisten. To tidlige skitser, Drømmerens fortælling og Gudmoderen, er omtalt. Så små de måtte synes, så meget mere giver de et fint indblik i den poetik, som Sands forfatterskab udspringer af. Rose og Blanche, den første store roman, som Sand skrev sammen med Jules Sandeau, er omtalt. Endelig er to værker fra henholdsvis den midterste og den senere del af forfatterskabet kommenteret; Hr. Antoines synd og Den sidste kærlighed. Disse romaner er ikke særligt kendte, som fx Den lille fe, der også fik et par ord med på vejen i 2010.

Sandgallica.fr

I romanlisten findes et par tip til eftersøgningen af Sands romaner. Det er efterhånden noget tid siden, at de blev givet videre, og meget er sket siden. Som et eksempel - og et af de bedste - har Det franske nationalbibliotek gjort mængder af tekster direkte tilgængelige på gallica.fr. Herunder også George Sands værker. Dels bogudgaverne fra Sands egen tid, men også føljetonudgivelser i Revue des Deux Mondes og flere tidsskrifter. Søgefunktionen er aldeles fremragende, så her finder man forholdsvis nemt den berømte nål i høstakken. Man kan frit downloade teksterne i pdf-format, selvfølgelig med den klare restriktion, at de kun anvendes til egen åndelig berigelse, studie og forskning. En vidunderlig ting, og det er da næsten som at være der selv.

Teknik, standard og design

Valid CSS!Valid XHTML 1.0 StrictI 2010 er der ikke foretaget ændringer af design eller teknik på george-sand.dk. Der er ikke aktuelle planer om at ændre det nuværende design eller den bagvedliggende teknik. Standarder fra W3C overholdes stadig strengt: prøv eventuelt ikonerne.

Fortsat god fornøjelse med hjemmeside og forlag!

Med venlig hilsen, Karsten Brejnbjerg Christensen.

© DetGS • 2000 - 2010

Valid XHTML 1.0 Strict
Valid CSS!